Gezinshuis de Korf

Gezinshuis De Korf

Wij zijn Karel Korf en Madeline van den Berg – Korf.

Nadat Karel jarenlang in het onderwijs had gewerkt (basisschoolleerkracht, adjunct-directeur en directeur, leerkracht speciaal basisonderwijs, leraar en mentor voortgezet speciaal onderwijs voor autistische leerlingen op HAVO en VWO) en Madeline meer dan 20 jaar had gewerkt in de kinderopvang, besloten we samen om te gaan werken als gezinshuisouders onder de vlag van Stichting Juzt.


Ruim 5 jaar deden we dit met veel plezier, maar door diverse omstandigheden hield Stichting Juzt op te bestaan.

Om de aan onze zorg toevertrouwde kinderen niet in de kou te laten staan en er ook te zijn voor toekomstig aan onze zorg toe te vertrouwen kinderen, hebben we besloten om ons eigen gezinshuis op te richten: Gezinshuis “De Korf”.


Wij bieden 24 uurs-zorg in een gezinsomgeving met twee vaste professionele opvoeders. In ons gezinshuis is ruimte voor langdurige opvang.


Het gezinshuis heeft 4 plaatsen voor kinderen tussen de 4-18 jaar. 


Een gezinshuis waarin we plaats bieden aan “de bijtjes”, die onze “Korf” binnenvliegen en die wij dan begeleiden naar een zelfstandig persoon, die zijn of haar eigen plaats kan verwerven in onze toch al zo complexe maatschappij.

Ons gezinshuis staat nabij vliegveld Seppe/Breda in Bosschenhoofd, gemeente Halderberge. Het is een ruime woning met 6 slaapkamers, 2 badkamers, een gezellige living, een ruime tuin met zwembad en een groot weiland.


De website van ons gezinshuis is te vinden op: www.gezinshuisdekorf.nl


Onze kracht:

Wij geloven dat een kind het beste kan opgroeien in de eigen, biologische, gezinssituatie: een veilige en stabiele omgeving waarin het zichzelf kan ontwikkelen en doorgroeien naar een jongvolwassene die zich zelfstandig kan redden in de maatschappij. Helaas is dit niet voor alle kinderen weggelegd. Om zeer uiteenlopende redenen kunnen zij niet meer thuis wonen. 


Deze kinderen willen wij graag een kans bieden om in een omgeving op te groeien die zoveel mogelijk daar op lijkt. Daarom doen we dit in een gewoon huis, in een gewone straat, in een gewone buurt, met alles wat daarbij hoort. We beseffen terdege dat dit "the next best solution" is, maar hopen hiermee de vicieuze cirkel te doorbreken waarin een gezinssysteem (soms al meerdere generaties) vaak gevangen zit. 


Onze kracht daarbij is het bieden van structuur en duidelijkheid. Consequent zijn en orde scheppen in het gezinshuis en het kind de mindset geven orde aan te brengen in zijn eigen hoofd en belevingswereld. Wij vinden het belangrijk dat een kind zich ontwikkelt zodat het uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk kan functioneren in de maatschappij. Daarom krijgen de kinderen taken in en om het huis die passen bij de leeftijd en problematiek. Hierdoor wordt geleerd om verantwoordelijkheid te dragen. 


Daarnaast proberen we de kinderen aandacht en respect bij te brengen voor alle levende natuur. We leren ze deze te verzorgen en er duurzaam mee om te gaan. Dit gebeurt o.a. door afval te scheiden, zelf groente kweken, zuinig omgaan met energie, enz.



Share by: